arlanda helikopter
Okategoriserade

Arlanda Helicopter

Vem vill inte göra entré i en helikopter någon gång i sitt liv? Eller kanske stå som regissör till en spelfilm och uttala orden: ”Bring in the choppers!” I dagsläget finns det en del aktörer på marknaden som erbjuder helikopterturer för allmänheten. En av dem är Arlanda Helicpoter som har sin bas i Stockholm.

Förgyller vardagen för svårt sjuka barn

Arlanda Helicopter samarbetar med stiftelsen ”Min stora dag” som ger svårt sjuka barn en möjlighet att uppfylla sina drömmar och göra något roligt. Företaget tar med barnen på flygturer som utgår från deras helikopterplatta på Riddarholmsfjärden i centrala Stockholm. Upplevelsen är något som barnen kommer att minnas resten av livet och kan också vara en välkommen paus i en sjukhusvistelse.

Helikoptern är luftrummets taxi

Helikopterflottan hos Arlanda Helicopters består i skrivande stund av sex helikoptrar från tillverkaren Bell, som har tillverkat såväl civila som militära helikoptrar i mer än 50 år. Bells helikoptertyper, som tillhör de mest använda och sålda globalt, är kända för hög komfort, bra bränsleekonomi och en hög driftsäkerhet. Helikoptrar är ett snabbt transportsätt till platser som ligger svårtillgängliga och tar lång tid att nå på annat sätt.

Godstransport där landfordon inte kommer fram

Det går också att anlita Arlanda Helicopter när det finns behov av att transportera bygg- och konstruktionsmaterial till byggen som ligger i svårtillgänglig terräng, till exempel fjällmiljö, skärgårdsmiljö eller trånga stadsutrymmen. En transport luftvägen är snabb och enkel och har minimal inverkan på marken och den omgivande naturen. Med stöd från två markoperatörer kan helikopterpiloten sätta ner den hängande lasten på den markyta som önskas och finns tillgänglig.