Okategoriserade

Stora planer för Säve Flygplats

Säve flygplats var en av Sveriges tio största flygplatser när det gällde passagerare och många lågprisflygplan trafikerade flygplatsen. Sedan 2015 så går alla passagerarplan istället till Landvetter men flygplasten lever i alla högsta grad och nu har Castellum stora planer för platsen eftersom den har ett unikt läge med närheten till Nordens största hamn.

Ett modernt logistiknav

Castellum vill omvandla Säve flygplats och har logistikplaner som sträcker sig tio år fram i tiden. Flygplatsen ska bli ett modernt nav för exempelvis cargo och Castellum väljer även att satsa på miljövänliga investeringar som inkluderar elflyg. Fokuset ligger på kundernas önskan om flexibilitet och hållbara transporter och därför samarbetar de med företag som har innovativa lösningar på självkörande elfordon som går att koppla upp.

Ett unikt läge

Att Castellum har valt att göra sin investering på just Säve flygplast beror såklart på läget samt utvecklingsmöjligheterna. Närheten till Nordens största hamn gör att det har potential att utvecklats till ett nav för logistik. Området är på tre miljoner kvadratmeter så det finns gott om plats för att möta kundernas behov. De samarbetar dessutom med Sweco som har ansvaret för energiförsörjningen. Självklart är det en hållbar energiförsörjning som gäller.

innovation och nytänkande

De två ledorden som kan sammanfatta framtidsplanerna är innovation och nytänkande. Castellum samarbetar förutom med Sweco även med Cowi och Krook & Tjäder och tillsammans ska det skapa transporter med liten miljöpåverkan och det i alla led, från förvaring till lastning och frakt. Ny teknik står i fokus och konsulterna hjälper till med utredningar, energisystem och strukturplaner så framtiden ser ljus och spännande ut för Säve flygplats.