Okategoriserade

Vad är en reseförsäkring?

En reseförsäkring är en försäkring man har när man ska resa och det är viktigt att se över vilka regler som gäller hos olika bolag. Hos UD finns det en lista med länder de avråder från att besöka och en reseförsäkring täcker oftast inte dessa länder. Det är bra att kolla upp det så man är säker att försäkringen gäller.

Vad ingår i försäkringen?

En reseförsäkring ska gälla till det land man ska besöka, täcka kostnaden för stulna och skadade värdesaker samt hjälpa när man blir sjuk eller skadad. Det kan vara bra att betala sin resa med det kort man har via sin bank då det ofta, men inte alltid, är kopplat till en kortförsäkring där reseförsäkring ingår. Var noga med att kolla upp hur mycket av beloppet som måste betalas med kortet för att reseförsäkringen ska gälla.

Avbeställningsskydd om inte resan blir av

När man tecknar sin resa är man ofta hoppfull att resan ska bli av. Men saker kan hända innan avresedatumet som hindrar att man kan åka. Därför kompletterar många sin resebeställning med ett avbeställningsskydd. Skyddet gör att man får tillbaka en viss del eller hela (beroende på hur avtalet för avbeställningsskyddet ser ut) resekostnaden om något oförutsett, till exempel ett sjukdomsfall, inträffar före avresedatumet.

Hur länge gäller en reseförsäkring?

En reseförsäkring gäller oftast i 45 dagar (vissa försäkringsbolag har 60 dagar) och är det skydd man har om något händer; om man behöver söka läkarvård eller vid olycksfall. Ska man resa längre tid än så, till exempel arbeta som au pair eller studera, behöver man titta på en utökad reseförsäkring. En så